Аннотация на русском языке: В данной статье рассмотрены особенности проведения анализа в сфере ресторанного бизнеса. Исследованы тенденции развития ресторанного бизнеса в России и, в частности, в г. Сочи. Проведен анализ внутренней и внешней среды предприятия на примере ресторана «Grill`Age», а также, на основе проведенного исследования, был предложен комплекс мероприятий по продвижению услуг ресторана.
The summary in English: In this article, the features of the analysis in the restaurant business are examined. The trends of development of restaurant business in Russia and, in particular, in Sochi are investigated. The analysis of the internal and external environment of the enterprise on the example of the restaurant "Grill`Age" was conducted, and, based on the conducted research, a set of measures was proposed to promote the services of the restaurant.
Ключевые слова:
SWOT-анализ, PEST-анализ, ресторанный бизнес, маркетинг, анализ движущих сил отрасли, маркетинговые мероприятия.
Key words:
SWOT analysis, PEST analysis, restaurant business, marketing, analysis of the industry's driving forces, marketing activities.